Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

5η Αγωνιστική: Α.Ο. Κέρκυρα - Α.Π.Σ. Κεραυνός Αγίου Νικολάου 1-0 (Φωτορεπορτάζ)

 Αξίζαμε κάτι παραπάνω

Δύσκολη έδρα αποδείχθηκε το γήπεδο στο Κανόνι, αντιμετωπίζοντας τον ΑΟ Κέρκυρα το απόγευμα του Σαββάτου. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο και θα έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Μπήκαμε δυνατά και με καλή ψυχολογία, σταθήκαμε καλά στην άμυνα και βγήκαμε με αξιώσεις στην επίθεση. Χάσαμε νωρίς μεγάλη ευκαιρία με τον Μπρούνο Λαμκάϊ ο οποίος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή τελική με κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο 36' δεχτήκαμε διπλή κίτρινη και μείναμε με δέκα παίχτες σε φάση που η μπάλα βγήκε πλάγιο. Ευτυχώς για εμάς, παρά την κόκκινη συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και είχαμε ακόμα μια καλή ευκαιρία με σουτ του Μπρούνο που πέρασε ξανά τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βγήκαν με σκοπό να πιέσουν και παρότι είχαν την κατοχή εμείς είχαμε τις κλασικές ευκαιρίες. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Ευγένιο Νικομάνη όταν το σουτ του από θέση τετ-α-τετ απέκρουσε εκπληκτικά ο κίπερ της Κέρκυρας. Το ίδιο και στη συνέχεια, όταν ο Μπρούνο χάνει κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ. Λίγο αργότερα, μετά από ωραία πάσα του Ρικά, ο Σπύρος Νικομανης μπαίνει στη περιοχή, σουτάρει και ο τερματοφύλακας αποκρούει, με τη μπάλα να πηγαίνει στο Μπρούνο που έκανε την κεφαλιά αλλά κατέληξε ξανά λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν τελική με σουτ έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Τσουκιάς. Ακόμη, σε δύο περιπτώσεις βγήκαμε στην πλάτη της άμυνας, με τον Μπρούνο να βγαίνει τετ-α-τετ αλλά ο επόπτης σήκωσε οφσάιντ, προκαλώντας πολλές διαμαρτυρίες. Σε μια ακόμη φάση που σήκωσε διαμαρτυρίες, ο Ευγένιος Νικομάνης βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ και πριν σουτάρει, φαίνεται ο αμυντικός να τον βρίσκει από πίσω και να τον ανατρέπει, ο διαιτητής όμως θεώρησε πως δεν υπήρξε επαφή. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν στο 86' έπειτα από κακό διώξιμο και ολιγωρία της άμυνας μας. Στα τελευταία λεπτά τα παίξαμε όλα για όλα και ανεβάσαμε παίκτες στην επίθεση χωρίς όμως να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια τελική. Τελευταία προσπάθεια για την ισοφάριση, άλλη μια φάση που σήκωσε συζήτηση, όταν ο Καλησπεράτης βρήκε ωραία τον Μπρούνο, ο οποίος με το κεφάλι τροφοδότησε τον Καλούδη, με τον αμυντικό της Κέρκυρας να τον τραβά ξεκάθαρα και να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Ο διαιτητής Γιούργας δεν συγκινήθηκε και συνέχισε το παιχνίδι.

Τέτοια παιχνίδια μας πεισμώνουν για να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια και να κατακτήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Δεν θα σταθούμε σε κακές, κατά τη γνώμη μας αλλά και κατά γενική ομολογία, αποφάσεις των διαιτητών καθώς είναι εύκολο να θεωρηθούμε γραφικοί στο ουδέτερο κοινό αλλά και διότι θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε πρόθεση. Δεν ζητάμε ούτε προσμένουμε ευνοϊκή μεταχείριση από κανέναν έτσι κι αλλιώς δεν ήταν, ούτε θα είναι ποτέ στο dna μας, απαιτούμε όμως σεβασμό και ίση αντιμετώπιση. Αξίζουν πολλά μπράβο στους παίχτες και τον προπονητή μας για την τεράστια προσπάθεια και την εικόνα που έδειξαν. Μόνο υπερηφάνεια μας κάνουν να νιώθουμε. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο δύσκολο αγώνα με τον ΟΦΑΜ και ευχόμαστε καλή συνέχεια στον ΑΟ Κέρκυρα.

Αγωνίστηκαν: (Καλούδης) Τσουκιάς, Μπότσης, Καλησπεράτης, Ρέβης Ν, Κουρής, Ρικάς, Μαράϊ, Νικομάνης Ε, Νικομάνης Σ, Χαντάϊ, Λαμκάϊ

Αγωνίστηκαν ακόμα: Βασιλάκης, Λέσσης Μ, Καλούδης Θ.

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου