Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

18η Αγωνιστική: Α.Π.Σ. Μπενίτσες - Α.Π.Σ. Κεραυνός Αγ. Νικολάου 2-2(Φωτορεπορτάζ)

Καλύτεροι αλλά....
Δύσκολο και δυνατό εκτός έδρα παιχνίδι με μια ομάδα που χρειαζόταν πάρα πολύ τους βαθμούς. Εμείς μπήκαμε με στόχο να εκμεταλλευτούμε αυτήν την κατάσταση, να μην κινδυνέψουμε πίσω και με υπομονή στην επίθεση να πάρουμε το τρίποντο.
Παρά το γεγονός ότι μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι και πιέσαμε από την αρχή με κάποια στημένα, δεχτήκαμε ένα γκολ στο 15' (1-0) με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή. Ενώ όλοι περιμέναμε το σφύριγμα του διαιτητή για την εκτέλεση, ο παίχτης των γηπεδούχων ρίχνει ένα σουτ που απλά πάει εστία και κυριολεκτικά ο τερματοφύλακάς μας αφήνει την μπάλα να μπει γκολ όντας σίγουρος, όπως και όλοι μας, ότι ο διαιτητής δεν σφύριξε. Τελικά το γκολ μέτρησε αφού ο διαιτητής ισχυρίστηκε ότι στο φάουλ αυτό, το οποίο ήταν 3-4 μέτρα έξω από την περιοχή και απέναντι ακριβώς από το τέρμα, είπε πως δεν θα σφυρίξει για την εκτέλεση του. Πράγμα που μάλλον άκουσε μόνο ο εκτελεστής καθώς εκτός από εμάς που μείναμε ακίνητοι, το ίδιο έμειναν και σχεδόν όλοι οι παίχτες της Μπενίτσας που δεν πανηγύρισαν το γκολ. Στη συνέχεια ανεβάσαμε απόδοση και πιέσαμε πολύ τους γηπεδούχους. ισοφαρίσαμε(1-1) στο 22' με κεφαλιά του Κουλούρη, έπειτα από φάουλ του Καλησπεράτη. Είχαμε ακόμα μερικές καλές στιγμες σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιές του Τάσση που πέρασαν λίγο έξω, σουτ του Χαντάι στο δοκάρι, ακόμα ένα σουτ του Καλούδη που πέρασε μόλις άουτ, σουτ του Μαράι και απευθείας φάουλ του Καλησπεράτη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

Στο δεύτερο μέρος, μπήκαμε με σκοπό να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, όμως σε μια βαθιά μπαλιά των γηπεδούχων ο τερματοφύλακάς μας ανέτρεψε τον επιθετικό εκτός περιοχή, ο διαιτητής θεώρησε πως ήταν τελευταίος παίχτης και του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Σαν να μην έφτανε αυτό μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας στα νέα δεδομένα του παιχνιδιού δεχτήκαμε το 2-1 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα. Δεν τα παρατήσαμε όμως, βγήκαμε μπροστά παρά το αριθμητικό μας μειονέκτημα και ψάξαμε την ισοφάριση με κύριο όπλο μας τα στημένα. Χάσαμε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Καλούδη μετά από κόρνερ του Καλησπεράτη και το ίδιο συνέβει λίγο αργότερα με κεφαλιά του Ζερβού. Είχαμε σουτ του Χαντάι που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και ακόμα ένα απευθείας φάουλ του Καλησπεράτη με την ίδια κατάληξη. Η Μπενίτσα βγήκε 1-2 φορές στην κόντρα και μπορούσε ίσως να τελειώσει το ματς αλλά δεν έκανε σωστές επιλογές στην τελική πάσα. Έτσι φτάσαμε στο 93' στο φάουλ ο Καλησπεράτης, στην περιοχή γίνεται αποδέκτης της μπάλας ο Ζερβός και με σουτ κάνει το 2-2.

Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πολύ τη νίκη και εμείς όπως και οι Μπενίτσες, για διαφορετικούς λόγους. Ήμασταν καλύτεροι αλλά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Κρατάμε το γεγονός ότι παλέψαμε μέχρι το 95' όλοι και το ότι δεν φάνηκε πως παίζαμε με δέκα παίχτες από το 50'. Μπράβο σε όλους!

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους όπως και το κοινό που παρακολουθεί το τοπικό ποδόσφαιρο ότι είμαστε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο από ένα μικρό χωριό, δεν έχουμε μεγάλους οικονομικούς πόρους, ούτε παράγοντες, ούτε χορηγούς. Δεν πληρώνουμε παίχτες. Προάγουμε τον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και με την εν γένει παρουσία μας στην κοινωνία προωθούμε την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ομαδικότητα. Δεν έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες εκτός από τη μεγαλύτερη όλων, να παίζουμε ποδόσφαιρο! Να φέρνουμε τα παιδιά του χωριού μας και της γύρω περιοχής στο γήπεδο, έτσι ώστε να μένουν μακριά από άλλες "ασχολίες".  Δεν ασχολούμαστε με τη διαιτησία ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Αλλά δεν θα γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα κανενός, ούτε πάνω μας θα διορθώνονται τυχόν λάθη άλλων αγώνων, μόνο και μόνο επειδή δεν θα διαμαρτυρηθούμε, δεν θα απειλήσουμε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα και δεν θα δημιουργήσουμε θέμα. Δεν ζητάμε και δεν θέλουμε ιδιαίτερη μεταχείριση, θέλουμε ισότητα, έτσι ώστε να παίζουμε το ποδόσφαιρό μας, να κερδίζουμε ή να χάνουμε δίκαια και να δίνουμε τα χέρια και τα συγχαρητήρια στο τέλος.  

Αγωνίστηκαν: (Καλούδης Κ.) Ρέβης Ν., Μίαρης Γ., Καλούδης Ε., Ρέβης Ν., Καλησπεράτης, Τάσσης, Μαράι, Κουλούρης, Μηνάς, Χαντάι, Καλούδης Θ., Τσουκιάς, Ζερβός, Μίαρης Α., Δημουλής Ν.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου