Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

24η Αγωνιστική: ΑΠΣ Κεραυνός Αγίου Νικολάου - Νέος Όλυμπος 2017 1-0 (Φωτορεπορτάζ)

Το θέλαμε, το αξίζαμε και το πήραμε!

Πραγματικό ντέρμπι! Έτσι όπως είναι τα σημαντικά παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Το θέλαμε πολύ, το ήθελε κι ο Νέος. Εμείς όμως το θέλαμε περισσότερο, όχι φυσικά για το βαθμολογικό πίνακα (έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό την υπέρβαση μας σε αυτή τη λίστα), αλλά για κάτι άλλο που λέγεται αξιοπρέπεια, υστεροφημία και φυσικά σεβασμός, σεβασμός στην ιστορία μας και στους εαυτούς μας. Αξίες που δυστυχώς φαίνεται να εκλείπουν στη μικρή μας κατηγορία καθώς από Κυριακή σε Κυριακή βγαίνουν ανακοινώσεις με αδελφοποιήσεις σωματίων, παίχτες άλλοτε βγαίνουν "τραυματίες" στο δεκάλεπτο και άλλοτε κάνουν καθυστέρηση από το πρώτο λεπτό, ανάλογα την περίσταση, και προπονητές ακολουθούν οδηγίες προέδρων άλλων ομάδων. Η πεντακάθαρη και πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη μας, απέναντι σε ένα πολύ καλό και άξιο αντίπαλο, ήταν η απάντησή μας προς όλα τα παραπάνω και φυσικά είναι η απάντησή μας στους ειδήμονες του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου που μιλούσαν για αφεντικά στην κατηγορία, για αήττητα και εκμηδένιζαν σχεδόν προκλητικά τις προσπάθειες και την ιστορία πολλών ομάδων με συνεπή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, ακολουθήσαμε την τακτική που δουλέψαμε κατά τη διάρκεια της βδομάδας. Μπήκαμε πολύ δυνατά με σκοπό να πιέσουμε ψηλά και να φέρουμε τη μπάλα στην περιοχή του Νέου κερδίζοντας στημένα (όπως και έγινε), αφού ξέραμε ότι υπερτερούμε στον τομέα αυτό. Πρώτη καλή στιγμή για εμάς στο 6', με κεφαλιά του Καλούδη Θ. που απέκρουσε  ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, ύστερα από σέντρα του Χαντάι. Κερδίζοντας αρκετά κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή φέραμε σε δύσκολη θέση το Νέο και φτάσαμε κοντά στο 1-0 στο 30' με την κεφαλιά του Μίαρη Χ. μετά από κόρνερ να φεύγει εκατοστά άουτ και ενώ αμυντικοί και τερματοφύλακας ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Ο Νέος προσπάθησε να γίνει απειλητικός κυρίως από τα πλάγια μην μπορώντας όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό. Είχε χάσει την ψυχολογία του αγώνα αφού σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες έβγαιναν νικητές οι παίχτες μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και με μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη. Μεγάλη ευκαιρία στο 50', το πολύ καλό σουτ του Καλούδη Θ. έξω από την περιοχή που απέκρουσε με υπερένταση ο κίπερ του Νέου. Συνεχίσαμε να πιέζουμε με στημένα και σκοράραμε στο 70', όταν μετά από φάουλ του Χαντάι και κεφαλιά-γύρισμα του Τάσση ο αμυντικός στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής δείχνει σέντρα και αρχίζουν οι πανηγυρισμοί, τους οποίους κόβει ο επόπτης που σηκώνει τη σημαία του με χαρακτηριστική καθυστέρηση και μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση επόπτη και διαιτητή αποφάνθηκαν ότι ο επόπτης είδε τράβηγμα στην περιοχή και έδωσε φάουλ υπέρ του Νέου (για να το εξηγήσουμε καλύτερα, σε φάουλ λίγο κάτω από τη σέντρα προς την περιοχή του Νέου, γίνεται γέμισμα μέσα στην περιοχή, μπαίνει γκολ και καθυστερημένα ο επόπτης βλέπει επιθετικό φάουλ. Ο επόπτης από τη γραμμή του πλαγίου βλέπει φάουλ και όχι ο διαιτητής που είναι σαφώς πολύ πιο κοντά στη φάση ). Το συμβάν αυτό μας έδωσε περισσότερη ώθηση και αποφασιστικότητα. Γίναμε πιο επιθετικοί και χάσαμε ακόμα 2 μεγάλες ευκαιρίες, στο 75΄ με τον Καλούδη Θ. να βγαίνει τετ α τετ, έπειτα από κάθετη του Χαντάι, άργησε όμως να σουτάρει και επέτρεψε στον αμυντικό να του βάλει την κόντρα, και με το Μίαρη Α, στο 80', ξανά μετά από γύρισμα του Χαντάι, να προλαβαίνει τον τερματοφύλακα αλλά η μπάλα να περνάει άουτ. Φαινόταν πια καθαρά ότι έρχεται το γκολ. Φάουλ από δεξιά, γλυκιά σέντρα από Χαντάι και με κεφαλιά γράφει το 1-0 ο Καλούδης Θ. στο 85'.

Έτσι λοιπόν πήραμε δίκαια τη νίκη, αφού ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Δεν είναι μόνο ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ αλλά και το ότι κρατήσαμε σχεδόν χωρίς τελική προσπάθεια το Νέο Όλυμπο των 69 γκολ, δείχνει την απόλυτη κυριαρχία μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες, στον προπονητή και τους ανθρώπους της ομάδας, σε όσους έπαιξαν, όσους ήταν στον πάγκο ή εκτός 18αδας και βοήθησαν το ίδιο με τις φωνές τους και τις επευφημίες τους να πάρει η ομάδα τη νίκη.

Αγωνίστηκαν: (Καλούδης Κ.): Ρέβης Ν., Ρέβης Κ., Μίαρης Χ., Καλούδης Ε., Ρέβης Ν., Κουρτέσης(Δημουλής Ν.), Καββαδίας(Δημουλής Α.), Τάσσης, Μηνάς(Μίαρης Α.), Χαντάι(Βλαχόπουλος), Καλούδης Θ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου